بیماریهای تابستانه کودکان را بشناسید
ایرنا: يك پزشك متخصص كودكان: تابستان امسال بيماري دست، پا و دهان در كودكان نسبت به سال گذشته از شيوع بيشتري برخودار است. اين بيماري يك عفونت ويروسي تابستانه است كه در خاك، فضاهاي سبز و پاركها وجود دارد.
دكتر محمد علي رئيسي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اين بيماري همه ساله با فرا رسيدن تابستان در ميان كودكان شايع ميشود اما امسال نسبت به سال گذشته بيشتر خود را نشان داده است.
وي خاطر نشان كرد: بيماري hand foot and mouth disease دست، پا و دهان يك عفونت ويروسي است كه از گلو آغاز ميشود و لوزهها، پوست، لوله گوارش و دستگاه عصبي مركزي را درگير ميسازد.
اين بيماري در شيرخواران و كودكان كم سن و سال رخ دهد. به گفته وي تب ناگهاني، گلودرد همراه با وجود تاول و زخم در دهان و گلو، سردرد، بثورات پوستي به صورت تاول روي دستها، پاها و كشاله ران از مهمترين علايم اين بيماري محسوب ميشود.
رئيسي اظهار داشت: رعايت بهداشت فردي و مراقبت از كودك در فضاهاي سبز و پاركها ميتواند در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري موثر باشد.
اسهال و استفراغ
اين فوق تخصص كودكان با بيان اينكه اسهال در تابستان از بيماريهاي شايع كودكان محسوب ميشود، اضافه كرد: اسهال از علل عمده بيماري و مرگ و مير ميان كودكان در كشورهاي درحال توسعه به حساب مي آيد.
به گفته وي بيماري اسهال بيشتر در فصول گرم رخ مي دهد. البته بعضي از انواع اسهالهاي ويروسي، بيشتر در زمستان نيز كودكان را درگير خواهد كرد.
رئيسي گفت: بيشتر كودكان تا دو سال به دلايلي مختلفي از قبيل نوشيدن آب آلوده، غذاهاي آلوده، مانده، فاسد و قرار گرفتن در محيطهاي آلوده، مبتلا به اسهال ميشوند و بخش زيادي از آب بدن خود را ازدست ميدهند كه اين موضوع با توجه به سن كم آنها خطرناك است.
عفونت ريوي
-
وي گفت: كودكان همچنين ممكن است به علت شنا كردن در استخر يا دريا دچار عفونت ريوي شوند كه سرفه هاي آلرژيك ريوي از علائم اين بيماري است.
وي ياد آور شد: بيماريهاي پوستي نيز بر اثر گرما به صورت بثورات پوستي و همچنين خارش و كهير به وجود مي آيد كه كودكان را آزار ميدهد.
وبا
رئيسي گفت: گرما زدگي و ابتلا به وبا از ديگر بيماريهايي است كه كودكان را تهديد ميكند و درمواردي اين بيماري به حدي ميرسد كه كودك در بيمارستان بستري ميشود.
فوق تخصص كودكان افزود: ويروس وبا از بيماري هاي فصل تابستان است كه در استانهاي حاشيهاي و هم مرز با عراق، افغانستان، پاكستان بر اثر مصرف آبهاي آلوده ميتواند سرايت كند كه معمولا مهار شدني است، اما افرادي كه به اين مناطق سفر ميكنند بايد نكات بهداشتي را در مصرف آب و مواد غذايي رعايت كنند.
وي هشدار داد: وبا اگر به صورت آندميك بروز كند يك منطقه را درگير خواهد كرد اما در سالهاي اخير وبا در كشور توسط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي به خوبي مهار شده است.